• JORNADA DE VOCACIONS NATIVES 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • TROBADA JOVES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dijous, 9 de juny del 2022

CARDENAL TAGLE: MISSIONS DEL PAPA

OMP: Les Filipines acaba de celebrar els 500 anys des que va arribar la fe de la mà dels missioners espanyols. Què diria a l'Església espanyola com a filipí? 

 Com a filipí vull expressar a la gent d'Espanya, a l'Església a Espanya, un gran “gràcies” per portar-nos la fe en Jesucrist als filipins. Això és un misteri per a tots nosaltres. Perquè altres parts d'Àsia van ser evangelitzades abans que les Filipines, però va ser a les Filipines on la fe va ser rebuda per la gent i ha crescut realment. 
L'any passat ens van dir que les Filipines és el tercer país amb més catòlics al món. Brasil és el primer, Mèxic és el segon, i el tercer és les Filipines. No ens havíem adonat. I hi ha deu milions de filipins fora de les Filipines. 
Quan visito -he estat a l'Orient Mitjà, ia diferents parts del món- veig que els filipins també porten la seva fe, i la comparteixen. Ells estan buscant feina, per això deixen el país, però també troben una missió, la de compartir la seva fe. 
 Dic això per donar gràcies a Déu i per animar els fidels i l'Església a Espanya. Potser fa 500 anys els espanyols que van arribar a les Filipines no es van adonar que aquest seria el fruit. Els filipins tenim les nostres fortaleses i els nostres límits, com tothom, però una cosa que apreciem és el regal de la fe. I volem que l'Església a Espanya no perdi aquest sentit de missió. No sabem, allò que nosaltres sembrem avui no sabem quins seran els fruits d'aquí a 200 anys o de 300 anys. Així que gràcies pel llegat, aquest és un regal que se'ns ha donat, així que ho continuem regalant. 

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada