• JORNADA DE VOCACIONS NATIVES 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • TROBADA JOVES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dijous, 28 d’abril del 2022

XVIII TROBADA MISSIONERA DE JOVES

La Trobada Missionera de Joves va unir: comunió, participació i missió.

 OMPRESS-MADRID (25-04-22) Aquest cap de setmana s'ha celebrat a El Escorial la Trobada Missionera de Joves, promogut per les Obres Missionals Pontifícies, que ha tingut com a lema “A coll de gegants”, en el qual, en paraules d'un dels seus participants, s'han viscut la comunió, la participació i la missió. Aquestes tres paraules són les que millor resumeixen el que ha ocorregut aquest cap de setmana en la trobada, el número XVIII d'aquesta sèrie en el qual la missió i la joventut es donen cita.

 S'ha comptat amb joves de diferents moviments i grups eclesials i de cap, amb missioners Javerians i Combonians i la seva experiència de missió “ad gentes”, amb dos bisbes de la Comissió Episcopal de Missions que, amb la seva presència, feien visqui la proximitat de tota l'Església espanyola, i també amb la presència en línia de joves dels cinc continents en el rosari missioner i la intervenció de les direccions nacionals de les Obres  Missionals Pontifícies en tres països. Els joves, de 19 diòcesi d'Espanya, han compartit el seu esperit missioner, les seves ganes d'anunciar l'Evangeli i de conèixer a l'Església que està en terres de missió.

 Hi ha hagut comunió, treballant i reflexionant junts, amb moments d'oració, de trobada amb el Senyor que obre el cor a aquesta comunió que hem de viure com a Església. Comunió en connectar-se a la trobada els directors nacionals de les Obres Missionals Pontifícies de Romania, Turquia i Colòmbia.

 Participació, gràcies a que cadascun, segons el seu carisma i condició, ha aportat la seva creativitat, coneixent a la figura de la pròxima beata, Pauline Jaricot, o gaudint i sumant-se amb les cançons ofertes en un meravellós  God Talent.

 Missió, molta missió, amb el descobriment i la crida com batejats d'anunciar l'Evangeli, coneixent com el Senyor continua cridant a través del testimoniatge de dos joves agustins, o escoltant el testimoniatge de la germana Prado, missionera comboniana, la congregació de la qual compleix 150 anys de fundació. Amb el descobriment, gràcies al director nacional de les Obres Missionals Pontifícies, José María Calderón, de les celebracions d'aquest any de centenaris missioners, unificats entorn dels seus protagonistes, “A coll de gegants”.

 Durant aquest cap de setmana els gairebé 80 joves que han participat han tret el cap als 1.117 territoris de missió, han aprofundit una mica més en l'anomenada a la missió *ad gents, i han pogut resar el rosari missioner amb joves dels 5 continents, conscients que l'oració porta a la missió.

 Una de les joves participants explicava que “portava un temps notant que necessitava un cap de setmana de tornar a l'essència, a l'origen, al que he estat anomenada. I és que tots hem estat cridats a ser missioners, a portar el missatge d'amor de Crist per tot el món”. D'aquí ve que considerés que aquesta trobada ha constituït “una oportunitat preciosa de parar-se a viure de manera plena aquesta crida de Déu”. Reconeix que “l'ambient que es viu en la trobada és meravellós”, i que el que més l'ha sorprès “és la relació amb els participants, que, sense conèixer-te, et tracten com si fóssiu amics de tota la vida”. I assenyala que amb el que més es queda “és amb el testimoniatge de cada participant, i amb la lluentor dels seus ulls en parlar de les experiències missioneres que han tingut, o del seu desig de servir a Déu. 

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada