• MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dijous, 21 d’abril del 2022

EN MEMÒRIA DE MN. JORDI JORBA


 Mossèn Jordi Jorba va morir el diumenge de Rams als 88 anys en el seu domicili, a la Casa de Retiro Nuestra Señora de la Merced a la ciutat de Calama.

Amb la influència de l’encíclica del Papa Pius XII “ Fidei Donum” on s’animava a tota l’Església a ser missionera, va sorgir a la diòcesi de Barcelona l’”Agermanament”. Capellans i laics diocesans de Barcelona que sense deixar de ser membres del clergat diocesà, per uns anys, anaven a Amèrica i a l’Àfrica a fer tasques pastorals i després tornaven i eren substituïts per uns altres, d’aquesta manera s’agermanaven la diòcesis Barcelona, amb les d’Amèrica, i Àfrica i comportava un intercanvi.

Mossèn Jordi va a ser ordenat l’any 1961 a santa Maria de Cornellà per el bisbe Gregorio Modrego. De la ma d’Agermanament a finals de 1963, junt amb Mn. Joan Gras, Mn. Enric Olivé i Ernest Martínez Guarné embarcaven a “l’Americo Vespuci” per anar a Antofagasta, situada en el bell mig del desert d’Atacama. Hi arribaren després de vint-i-sis dies de navegació.

Va desenvolupar la tasca de vicari a Calama. Al desert d’Atacama, a dos mil tres cents metres  d’alçada, en una zona de mines de coure. També va ser professor i director a l’Institut  Obispo Silva Lezaeta.

Hi va estar durant deu anys, Va retornar tres setmanes abans del cop d'estat del Pinochet.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada