• Guia "Compartir la Misión"
 • AJUDA A LES MISSIONS


  Col·labora amb els missioners

  dijous, 21 d’abril de 2022

  EN MEMÒRIA DE MN. JORDI JORBA


   Mossèn Jordi Jorba va morir el diumenge de Rams als 88 anys en el seu domicili, a la Casa de Retiro Nuestra Señora de la Merced a la ciutat de Calama.

  Amb la influència de l’encíclica del Papa Pius XII “ Fidei Donum” on s’animava a tota l’Església a ser missionera, va sorgir a la diòcesi de Barcelona l’”Agermanament”. Capellans i laics diocesans de Barcelona que sense deixar de ser membres del clergat diocesà, per uns anys, anaven a Amèrica i a l’Àfrica a fer tasques pastorals i després tornaven i eren substituïts per uns altres, d’aquesta manera s’agermanaven la diòcesis Barcelona, amb les d’Amèrica, i Àfrica i comportava un intercanvi.

  Mossèn Jordi va a ser ordenat l’any 1961 a santa Maria de Cornellà per el bisbe Gregorio Modrego. De la ma d’Agermanament a finals de 1963, junt amb Mn. Joan Gras, Mn. Enric Olivé i Ernest Martínez Guarné embarcaven a “l’Americo Vespuci” per anar a Antofagasta, situada en el bell mig del desert d’Atacama. Hi arribaren després de vint-i-sis dies de navegació.

  Va desenvolupar la tasca de vicari a Calama. Al desert d’Atacama, a dos mil tres cents metres  d’alçada, en una zona de mines de coure. També va ser professor i director a l’Institut  Obispo Silva Lezaeta.

  Hi va estar durant deu anys, Va retornar tres setmanes abans del cop d'estat del Pinochet.

  0 comentarios :

  Publica un comentari a l'entrada