• JORNADA DE VOCACIONS NATIVES 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • TROBADA JOVES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dijous, 2 de desembre del 2021

A Calama celebren 60 anys d'Ordenació Sacerdotal de Mn. Enric Olivé


El Bisbe Óscar Blanco va ressaltar el servei i la vocació missionera del sacerdot català en aquesta zona.

Amb una missa al temple Catedral de Sant Joan Baptista i acompanyat pel clergat diocesà de Calama, fidels i amics va celebrar aquest dissabte els seus 60 anys d'Ordenació Sacerdotal Pare Enric Olivé Turu.

El sacerdot català que després de ser ordenat un 17 de setembre de 1961 a la seva natal Espanya va demanar al Bisbe de l'època venir com a missioner a aquestes terres nortines en què ha complert el seu ministeri amb cura i fidelitat a Crist com ho va destacar l'actual bisbe de Calama, Monsenyor Óscar Blanco Martínez en agrair per aquests anys de servei pastoral a l'Església "loïna".

El mateix Pare Enric a l'homilia va destacar la vocació sacerdotal la que va afirmar no és mèrit propi, sinó pura gràcia divina “Jesús recorda que el sembrat és molt i els segadors pocs, demanin al Pare, que enviï treballadors al seu sembrat. Tota vocació sacerdotal és fruit de la bondat de Déu”. Sobre això va recordar que la vocació li va venir des de petit, quan als 12 anys va ingressar al Seminari “amb la intenció de ser Rector en algun Poble”, va ser en aquesta etapa de la seva formació quan juntament amb altres seminaristes els va sorgir l'interès missioner per acudir on fos més necessari, va apuntar.

De seguida va rememorar la seva arribada a la zona, la que es va produir el novembre de 1963, dos anys després de la seva ordenació, tan bon punt Monsenyor Francisco de Borja, bisbe d'Antofagasta d'aquell temps, de visita a Barcelona ​​demanés el suport per comptar amb sacerdots per a aquesta regió.

Posteriorment va fer una ressenya de missió en aquesta zona, ocasió en què va destacar el seu treball amb els joves, amb les comunitats de l'interior del Loa, com a Rector a la Parròquia El Salvador de Chuquicamata i posteriorment a la mateixa comunitat ja instal·lada a Calama, després del tancament del campament miner decretat per Codelco.

A Calama el Pare Enric juntament amb exercir el seu rol com a sacerdot i rector, també li va correspondre assumir com a Administrador Diocesà mentre es van produir les vacants de la seu episcopal deixada per Monsenyor Juan Bautista Herrada, posteriorment pel bisbe Cristián Contreras Molina i com a Administrador Episcopal en el 2017 quan la Seu queda novament vacant, pel trasllat de Monsenyor Guillermo Vera Soto a Iquique.

El bisbe Óscar Blanco Martínez qui va concelebrar en aquesta Missa d'Aniversari, va destacar les qualitats del Pare Enric i el reconeixement i gratitud del que meritòriament gaudeix a Xile, Calama i els seus pobles de l'interior. “Avui se li agraeix, no només perquè ha vist créixer aquesta Església i aquesta zona, sinó també, perquè els ha acompanyat i alimentat amb la paraula de Déu, amb l'eucaristia i els sagraments (…) ha estat un administrador bo i fidel als ulls de Déu. "El Pare Enric ha estat un pilar fonamental per el caminar d'aquest Poble de Déu, un home que estima i es lliura, un pastor fidel que abans que el Papa Francesc parlés de l'Església en sortida, ja era aquesta església en sortida", va concloure.

VIDEO CELEBRACIÓ



0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada