• MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dijous, 2 de desembre del 2021

UNA CATEDRAL PER ARÀBIA


Nostra Senyora d'Aràbia

OMPRESS-BARÉIN (30-11-21) El proper 10 de desembre es consagrarà la catedral de la Mare de Déu d'Aràbia, convertint-se en una de les principals esglésies de la Península Aràbiga, i seu del Vicariat Apostòlic d'Aràbia del Nord. La nova catedral del Regne de Baréin estarà situada a la localitat d'Awali. Serà el Prefecte de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles, el cardenal Luis Antonio Tagle, que la consagrà amb l'assistència d'una representació reduïda de la comunitat catòlica local, en compliment de les normes establertes contra el cóvid.

La nova catedral de Bahrain tindrà capacitat per a 2.300 persones i la consagració serà la culminació d'un llarg procés. Va ser el 2013, quan Mons. Camillo Ballin, Vicari Apostòlic del Nord d'Aràbia, anunciava, a través de l'Agència Fides de les Obres Missionals Pontifícies, que el Rei de Baréin havia donat un terreny de 9.000 metres quadrats al Vicariat Apostòlic per a la nova catedral. El 2014, durant la seva visita al Papa Francesc al Vaticà, el mateix rei Hamad bin Isa va regalar al Pontífex una maqueta de la catedral en construcció. Mons. Camillo Ballin, veritable impulsor del projecte, va morir el 2020 sense poder veure la finalització i inauguració de la catedral. Va ser un home que va passar la seva vida com a missioner i després com a bisbe al servei de les comunitats cristianes presents als països àrabs de majoria musulmana. La consagració de la Catedral de la Mare de Déu d'Aràbia és també important a la llum del recent missatge del Rei Ahmed bin Isa, que va convidar oficialment el Papa a visitar Barein, una oportunitat que va aprofitar per agrair “el paper fonamental i prominent, exercit pel papa Francesc, a l'establiment i la promoció del diàleg inter-religiós i l'entesa entre diverses cultures i civilitzacions, així com en la difusió dels valors de la fraternitat humana i la convivència entre tots”.

A Bahrain hi viuen uns 80.000 catòlics, la majoria treballadors d'Àsia, principalment filipins, compatriotes precisament del cardenal Tagle, que presidirà la cerimònia de consagració. El territori del Regne de Baréin està format per un arxipèlag de 33 illes a prop de la costa occidental del Golf Pèrsic. La nació, governada per la família reial Al-Khalifa, era abans un emirat, que es va convertir en monarquia constitucional el 2002. El municipi d'Awali, on s'aixeca la nova església, està situat en una petita illa al centre del Regne, i va ser fundat a la dècada de 1930 per la Bahrain Petroleum Company. Està habitat principalment per treballadors immigrants de diverses nacionalitats, emprats majoritàriament a les plantes de refinat de petroli.




0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada