• JORNADA DE VOCACIONS NATIVES 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • TROBADA JOVES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

divendres, 1 de març del 2024

Més de 1.000 baptismes a l'Església malaia



OMPRESS-MALÀISIA  El passat 25 de febrer tenia lloc a l'Església de la Sagrada Família de Kuala Lumpur, el Ritu d'Elecció de catecumens que rebran el baptisme la Vigília Pasqual. Provenen de diverses parròquies de l'arxidiòcesi de la capital de Malàisia, una de les nou diòcesis catòliques d'aquest país asiàtic. Al costat del baptisme rebran també la Confirmació i la Primera Comunió, els tres sagraments de la Iniciació Cristiana. A part dels “elegits” que es preparen per a aquesta veritable festa de fe en la Vigília Pasqual, altres 44 persones seran rebudes a l'Església, a través del Ritu de Recepció, en la plena comunió de l'Església, provinents d'altres denominacions cristianes. Els catòlics de l'arxidiòcesi de Kuala Lumpur sumen una minoria de poc menys de 300.000, un 2,1% d'una població de més de dotze milions d'habitants.


En la diòcesi de Penang, més al nord, el Ritu d'Elecció va tenir lloc en dues misses els dies 17 i 18, en la Parròquia de l'Asunción de
Penang i en La nostra Senyora del Perpetu Socors en Ipoh, en les quals van ser admesos 229 catecumens. En total, seran 1.016 els catecumens que rebran els Sagraments de la Iniciació Cristiana a Malàisia durant aquesta Pasqua. L'any passat van ser 852. En el que actualment és la Malàisia peninsular, en 1955 es van crear les dues primeres diòcesis la de Kuala Lumpur, amb tot just 50.000 catòlics, que abastava el sud, i la de Penang, en el nord, amb una xifra similar de fidels. Avui són nou les diòcesis i més de 1.200.000 catòlics.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada