• JORNADA DE VOCACIONS NATIVES 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • TROBADA JOVES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dijous, 8 de febrer del 2024

TROBADA DE LES DELEGACIONS DE MISSIONS DE CATALUNYA

OMPRESS-TARRAGONA (5-02-24) Els dies 31 de gener i 1 febrer de 2024, el Santuari de Loreto, a Tarragona, ha estat l'escenari de la Trobada del Servei interdiocesà de Missions (SIM), reunit per a debatre i reflexionar sobre les dimensions de la cooperació missionera en les diòcesis catalanes.

 

Presidida per Mons. David Abadías, bisbe auxiliar de Barcelona i responsable per a les missions de la Conferència Episcopal Tarragonina, la trobada es va iniciar amb una oració per a invocar la presència i acompanyament de l'Esperit Sant. Seguidament, es va voler compartir l'estat actual de cada delegació diocesana posant especial èmfasi en el que cadascuna pot aportar i compartir en el treball conjunt, destacant la importància de l'escolta i l'acolliment, especialment per als delegats i delegades que participaven per primera vegada.

 

Seguidament, s'aborda el tema del present i futur en les diòcesis: vocacions missioneres, l'oració, la col·laboració econòmica i l'animació missionera. Es constaten les realitats diverses que es viuen, responen als diferents contexts. Mons. Abadies va motivar a no quedar-se davant les portes tancades, sinó a buscar les finestres obertes que es presentin, i que permetin dur a terme el servei que ha estat encomanat a cadascun.

 

A la tarda, Joan Solé, missioner de l'Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME) i rector en el diòcesi de Girona, va fer una xerrada de formació sobre “Les noves dimensions de l'animació missionera”, destacant que l'Església té la responsabilitat d'anunciar la bona notícia de Crist ressuscitat amb alegria i de manera decidida, sense por.

 

El segon dia d'aquesta trobada va començar amb la visita de l'arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, que va recordar als participants que l'Església és missionera per naturalesa, la seva missió és Trinitària, el Déu que és amor, que es comunica, que es manifesta i que es revela en plenitud en el seu Fill Jesús, és el que anunciem. El primer missioner és Crist, que surt de la Trinitat, que és enviat. D'altra banda, va fer èmfasi en la dimensió de la catolicitat, l'anunci és per a totes les persones del món. En aquest context, es va remarcar la importància d'intensificar la col·laboració entre les delegacions de missions de les diferents diòcesis, i també entre les de la mateixa diòcesi, per a viure plenament aquesta dimensió missionera de l'Església.

 

Per a finalitzar, es van concretar diverses iniciatives d'animació missionera, per a continuar avançant en aquest camí en les diòcesis catalanes; entre elles, la celebració del Tren Missioner a l'octubre 2024.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada