• JORNADA DE VOCACIONS NATIVES 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • TROBADA JOVES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓ DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

dimecres, 3 d’abril del 2019

Unes notes sobre la nostra amiga i companya Conchita Fort Meliá.




Nascuda a Barcelona de pares dedicats a la docència, vam conèixer la Conchita a Quetzaltenango, Guatemala, on va arribar l’any 1965.

Una bona colla de voluntàries cristianes laiques, missioneres i missioners, sacerdots i religiosos, tots membre de diferents associacions, i de varis països d’Europa i de Mèxic, ens vàrem trobar en la diòcesis de Los Altos amb seu a Quetzaltenango. Era Bisbe d’aquesta diòcesi el jesuïta Luis Manresa Formosa que convidava a treballar a la diòcesi en diferents camps pastorals i socials.

L’any 1968 es va celebrar la famosa Conferencia de Medellín  (Colòmbia)  una fita molt important per tota la comunitat cristiana d’América Llatina.

El Bisbe Manresa va tenir cura de la formació actualitzada, segons Medellín, dels agents de pastoral de la seva diòcesis. La Conchita va fer un curs de 8 mesos a Xile. Després ella va aplicar aquesta renovació al Secretariat de Catequesi de la diòcesi: des d’allí va treballar en materials que van servir per la formació  de Delegats de la Paraula  (elegits per les respectives comunitats), Catequistes  i Promotors Socials.   Molts dels materials elaborats en el Secretariat de Catequesi van ser usats en altres diòcesis de Centre América, com també materials fets en altres diòcesis van ser  compartits per la deQuetzatenango ( o de Los Altos).

Quan va morir el pare de la Conxita a Barcelona, la seva mare va decidir anar a viure amb la seva filla a Quetzaltenango. La Sra. Maria, durant una bona temporada va ser una companya més en la casa Social on vivíem una colla de cooperadores de OCASHA- Cristians amb el Sur (OCCS).

Amb els anys, la Conxita va conviure a més de la seva mare, amb dues companyes de la seva mare, mestres jubilades que van trobar suport i companyia a casa de la Conxita fins que van morir. També una altra missionera d’OCCS, la Montserrat Baulenas,  que va decidir de quedar-se de per vida a Quetzaltenango, va ser acollida a casa de la Conchita quan la  malaltia d’Alzheimer la va anar incapacitant per a viure autònomament. 

I als pocs anys d’aquesta generosa acollida per par de la Conchita, la greu malaltia de l’Alzheimer va afectar-la també a ella, fins que el dia 2 d’abril d’enguany, va acabar la seva vida en aquest món després d’haver-la viscut plenament, amb tot el seguit de qualitats amb que el  Pare del Cel l’ha equipat per a ser una bona  seguidora de Jesús.

Per acabar les nostres notes, adjuntem la “semblança” que el sacerdot del Institut Español de Missioners, Prudencio Rodrígues   va fer en el seu funeral, el dia 3 de este mes de abril.

Conxita Fargas Oliveras i Miracle Llorens Torra - 
Divendres Sant, 19 d’abril de 2019

1 comentari :

  1. Soy Caridad Serrano. Yo conocí a Conchita Fargas y a Conchita Fort, y les tome mucho cariño. Quiero mandarles un abrazo.

    ResponElimina